Hrvatska koliko kosta? Skupo!

Bizony, Horvátország drága! Ennél hangulatosabb, barátságosabb, tengerpartnak remekebb, s főleg olcsóbb olasz, görög és török föld, Ciprus, Thaiföldről nem is beszélve!

 

Idén nyáron már 50 éves a Szentendrei Nyár

Július 6-tól augusztus 17-ig Szentendre belvárosának öt szabadtéri helyszínén zajló programsorozat 25 produkciója között egyaránt megtalálható operaelőadás, unikális magyarországi ősbemutató, ifjúsági előadás, jazz koncert és gyerekelőadás is. Az idei évad háziasszonya Tompos Kátya.

Karin Wagenaar Hogyan legyek boldog veled?

A párkapcsolat megjavítása az EFT érzelmekre fókuszáló terápia módszerével

 

Ha május 12., akkor V4 Kerékpárverseny és családi nap

A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökség tiszteletére május 12-én a Várkert Bazárban rajtol a V4 Kerékpárverseny, s a célállomása immár hagyományosan Pannonhalma lesz a rekordlétszámú mezőnynek. A verseny sztárvendége a legendás profi kerékpáros Claudio Chiappucci lesz. Idén először a rajthelyszín egész napos családi programmal várja az érdeklődőket a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából délelőtt 10:30-tól este 18 óráig.

Április 28. Tulipán Tündér hozza: Ultramodern tudományos játszótér nyílik az Andrássyn

Éppen ránk fér már egy kis pozitív élmény az otromba és értelmetlen pol-kampánytól megszabadulva: élményközpontként léphetünk be újra az üresen álló Párisi Nagyáruházba! Végre nem a nem létező migráns, nem a fenyegetés (ami nincs), nem harc és védelem, mert nincs ki ellen, hiszen a országos rendőrfőkapitányság és a TEK szakvéleménye szerint is a világ legbiztonságosabb országai közé tartozunk! Szóval, ne féljünk! Nincs kitől, nincs mitől, önmagunk ostobaságait leszámítva.

Álom reál kivitelben: lerakták a máriaremetei uszoda alapkövét

A Gyarmati Dezső Uszodát a II. Kerületi Önkormányzat mintegy 2 milliárd forint saját forrásból építi – a kormány (3,5 milliárdos), a Magyar Vízilabda Szövetség és az itt élők támogatásával és a környékbeli cégek társaságiadó-felajánlásával, hitelfelvétel és különböző kötvénykibocsátás nélkül!

Puccini Itáliájába kalauzol az Opera új évada

16 bemutató, 60 repertoárdarab, valamint az Eiffel Műhelyház és a korszerűsített Andrássy úti dalszínház megnyitása is szerepel a Magyar Állami Operaház 2018/19-es szezonjának kínálatában. A régi és új játszóhelyek átadásáig az Opera együttesei tovább turnéznak, a megyeszékhelyek és külhoni magyarlakta települések mellett felkeresve többek közt New Yorkot, Berlint, a V4-ek fővárosait és Puccini életének több fontos olaszországi helyszínét.

A költészet napjára emlékeznek a Kultúrkúriában

Emellett többek között a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja, valamint Rómeó és Júlia várja áprilisban a művelődésre vágyókat a Kultúrkúriában.

Vándorszínészek

Sándor pál legújabb filmje magyar romantikus vígjáték, melynek bemutatója márc.8.-án volt.

Soproni Ünnepi Hetek

Európában először Sopron adhat otthont a műfaj világsztárjait felvonultató nemzetközi ütősfesztiválnak, a SopronDrumnak idén júniusban. Mindemellett megújult formában, tematikus hetekkel jelentkezik a leghűségesebb város ünnepi kulturális fesztiválja. (2018. június 8-tól július 15)

 

Idegenvezetők Világnapja 2018 2018. február 22.–25.

„Minden évben február utolsó vasárnapján ünnepeljük az Idegenvezetők Világnapját, mely alkalomból ezen a héten számos izgalmas budapesti program várja a lakosságot: gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. Az esemény keretében budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. Vasárnap, február 25-én autóbuszos-, hajós, sőt villamosos városnézések is indulnak. A programok nagy része térítésmentesen látogatható, de van néhány, melyen csekély összegű díj befizetésével lehet részt venni, illetve a programokra előzetesen regisztrálni kell. A rendezvény központja a Bálna, ahol turisztikai és budapesti kulturális intézmények mutatkoznak be.

Gardenexpo: lazíts a zöldben!

Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és többezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!

Dendrobium - ezernyi forma, milliónyi szín

A Magyar Orchidea Társaság a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítást 2018. március 15-18. között rendezi meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Zorán és Európában eőször A holt költők társasága márciusban a Kultúrkúriában!

Ezenkívül zongora, hegedű, cselló, gitár, gordonka, tamburica és blockflöte hangja is fecsendül márciusban a Kultúrkúriában!

Aktív hétvége a Hungexpón!

2018-ban Utazás Kiállítás, Bringa-, Futó Expo és a 6. Járatlan Utakon Fesztivál egyidőben a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban!

Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút

Január 28-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyi-hegyi végállomáson: 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyermekeket. Január 27-28-án, 10.00 - 16.00 között különleges szerelvény közlekedik normál díjszabásért a vasút felső szakaszán!

Díjeső a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál bankettjén

Január 13-án, szombaton ért véget a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja. A Vajdahunyad várában megtartott díjátadó banketten számos, a fesztiválon fellépő artistát jutalmaztak különdíjjal, amiket a nemzetközi cirkuszi szakma fontos szereplői adtak át.

Merre vessük tekintetünket az évek fordulóján...

...most éppen, amikor a Krisztus utáni harmadik évezred tizenhetedik éve átadja helyét a tizennyolcadiknak?

Legyél szép szilveszter estére!

Próbáld ki extra kényeztető fürdőinket, és búcsúzz vidáman, kipihenten az óévtől!

Szilveszteri tökély: partikellékek partira

Szilveszterkor puccparádéba vághatjuk magunkat, de egy-egy jól eltalált kiegészítővel is megúszhatjuk a felhajtást. Íme, néhány mutatós szilveszteri partikellék nőknek s férfiaknak. Elvégre mindkét nem szebb akar lenni!

Szilveszteri szikrák – év végi vidámságok, elegyek-belegyek II.

Ami az év első napján történik, az a néphit szerint később, az év során újra megismétlődik. Ezért az emberek, hogy az egész évi jó szerencsét biztosítsák, igyekeznek csupa kellemes dolgot cselekedni: vidáman, rakott asztal mellett, baráti társaságban lépnek az újévbe, minden jót kívánnak egymásnak.

Raffaello élete és művészete 3D mozifilmben tárul fel

December 14-től országszerte mozikba kerül „A művészet templomai” című, negyedik évadjába forduló ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő epizódja, amely a művészettörténet egyik meghatározó alakjának, Raffaello Sanziónak állít méltó emléket. 

Minden, mi szem-fülnek ingere az ünnepi időszakban is a Kultúkúriában

Komédia, zongoraest, adventi koncert, hangutazás és hangfürdő, a 60-as 70-es évek slágerei, tangó, karácsonyi kiállítás...a Kultúrkúria decemberi programjaiból szemezgettünk.

Novemberi kultúrkavalkád a Kultúrkúriában

Hangolódjon az Adventre, tegyen utazást a 60-as, 70-es évek zenei világába, tekintse meg az elmúlt 30 év plakátjait vagy Budapestet a gyermekkönyvekben, illetve kapcsolódjon ki egy hangutazásos hangfürdőn! Mindezt novemberben a Kultúrkúriában!

Hatalmas siker az első hidegkúti sörfesztivál

Első alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a II. Kerületi Önkormányzat és a II. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat a bajor Oktoberfest mintájára a Pesthidegkúti Sörfesztivált, ...

5. Kürtőskalács Fesztivál október második hétvégéjén

Idén immáron 5. alkalommal rendezik meg az Kürtőskalács Fesztivált október 13-15 között, új helyszínen, a budai Gesztenyés-kertben. 

Camoletti: Boing, boing... a Kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka a Klebelsberg Kultúrkúriában

Az előadás időpntja: 2017. október 29. vasárnap 19:00

A budapesti Hősök terén Vicces nevű lován Csemő lovasa, Petrik Tamás nyerte a jubilleumi X. Nemzeti Vágtát

A Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán Petrik Tamás Füzér, Temerin, Baja és Debrecen lovasát utasította maga mögé, így a 2017 leggyorsabb lovasa címet is elnyerte. Megkapta a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. 

Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló

Az Év Fürdője 2017 címet a Hungarospa Hajdúszoboszló szerezte meg, amely nemcsak az ország, de Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is.

I. Pesthidegkúti Sörfesztivál

2017. szeptember 29. péntek - 2017. szeptember 30. szombat, Klebelsberg Kultúrkúria.

XIII. Roxiget Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny

2017. szeptember 02án 13:00 – 23:00 óra között Szigetszentmiklóson, a Diófa u. 3-ban (Kéktó Szabadidő Park). Nulla (0) belépő/részvételi díj mellett a legjobb-legszexebb zenei rendezvény – minden igényes zenekedvelőnek, valamint vér-, és szívbéli rocknek! Mert örökérvényű igazságunk: ameddig a Föld kerek mindig lesznek rockerek!

 


Ennyi pénzért mehet a Balatonhoz strandolni

Összegyűjtöttük a Balaton fizetős strandjainak belépőárait.

 

Srí Lanka egy olyan hely, ahol mindenki megtalál magának valamit

Sri Lanka Idegenforgalma megcélozza Magyarországot mint forráspiacot. A Kelet-Európai régióból 2017-ben nőtt a Srí Lankába történő turisztikai beutazások száma, a Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) 2018-ban pedig Magyarországot választotta, hogy a magyar  turisták számára különleges programokat ajánljanak. A Srí Lanka Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) munkatársai a Budapesti Araz Continental Hotelben 2018. Május 17.-n megtartott Sri Lanka-Hungary Turisztikai Üzleti Fórumon bemutatták ezeket a turisztikai programokat.

80 éves a Budapesti Nyári Fesztivál

Idén is több mint 100 programmal, világsztárokkal és bemutatókkal jön a Budapesti Nyári Fesztivál – a Margitszigeten és a Városmajorban

 

IV. SZÉKELY FESZTIVÁL A MILLENÁRISON

Székelyföld három napra újra a nemzet fővárosába költözik, hogy bemutathassa természeti és kulturális értékeit, hagyományait. Május második hétvégéjén kerül megrendezésre – immár negyedik alkalommal.

Kávéházak éjszakája 2018. május 18. 19.00–23.30

Az idén májusban útjára induló Kávéházak Éjszakájának fő célja, hogy felelevenítsük és népszerűsítsük a mára feledésben lévő budapesti kávéházi kultúrát, hogy egy éjszaka erejéig megmutassuk Budapest ezen ékköveit és azt, hogy a kultúra mellett szeretteink, barátaink társaságában eltöltött idő nyújt a legtöbbet mindennapjainkhoz. A húsz helyszínen megvalósuló programok az éjszaka folyamán ingyenesen látogathatóak.

A tojásfestés kémiája

Mi határozza meg a tojás színét? A tojásfestésnél miért van szükség ecetre? Hogyan tapadnak a festékmolekulák a tojás felületére? 

Keresztes tojások a Mátyás templomban

A Mátyás templom Szent Kereszt Kápolnájában rendkívüli hímes tojás kiállítás látható 2018. április 2-től 9-ig. A több mint 1500 darab hímes tojás kereszt alakban kerül a kápolna kövezetére, ezzel szimbolizálva Krisztus kereszthalálát, piros színe pedig kiontott vérét jelképezi.

Vers és fotó egymásra hatása a Költészet Napja tiszteletére

A Budapesti Fotófesztivál hivatalos rendezvénye mellett meseillusztrációkból és a hazai természetfotózás legjobb alkotásaiból szemezgethetnek a Kultúrkúriába látogatók áprilisban.

XXII. alkalommal rendezik meg a Pesthidegkúti Kamarazenei Fesztivált

De a Kultúrkúria lesz az Ákos 50 jubileumi koncertsorozatnak is az egyik állomása, újra lesz hangutazás és hangfürdő, valamint az ECHO II. együttes is újra fellép a 60-as, 70- es évek slágereivel áprilisban a Kultúrkuriában.

27 ország nagykövete látogatott el a Győztesek karneválja a cirkuszban utolsó előadására!

Négy földrész huszonhét országának nagykövetei, konzuljai és családtagjai látogattak el 2018. március 11-én a Fővárosi Nagycirkuszba, a Győztesek karneválja című műsor utolsó előadására, a nemzetközi kapcsolatok ápolása és a cirkuszpedagógiai program megismerésének céljából.

A Dunamente világörökségének nyomában

Komáromban, pontosabban az Észak-Komáromnak, Öreg-Komáromnak vagy Révkomáromnak is nevezett szlovákiai Komáromban jártunk a Dunamente TDM meghívására, hogy a város újragondolt turisztikai kínálatát, helyszíneit és építészeti értékeit megismerjük.

Brand Tester Park a Hungexpon - Ahol a reklámok életre kelnek!

Teszteld a reklámokat, mielőtt döntesz!  Többszáz termék-, és szolgáltatás kipróbálási lehetősége 10.000 négyzetméteren, több mint 100 izgalmas márka élményszigetén a BRAND TESTER Parkban 2018. március 11.-en a Hungexpon!

Hétfőn kezdődik a Cziffra Fesztivál

Hétfőn kezdődik és nyolc napon át tart idén a Balázs János zongoraművész által alapított Cziffra Fesztivál. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat alapküldetése, hogy Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja, illetve folytassa azt a fiatal művészeket felkaroló munkát, amely a világhírű magyar zongoraművész életében oly nagy hangsúlyt kapott. Az a befogadó, műfajilag nyitott művészetszemlélet és innovatív munkamódszer, amellyel Cziffra György élt és dolgozott, jellemzi a fesztivált is. 

Felejthetetlen gasztropillanatok a Konyhakiállításon!

Látogass el március 2-4. között a Konyhakiállításra, ahol egyetlen hétvége alatt feltérképezheted a hazai konyhadizájnnal foglalkozó cégek legjavát!

Busójárás és stand up comedy márciusban a Kultúrkúriában!

Ezenkívül többek között stresszoldó hangutazás és hangfurdő, filmvetítés a Kádár-korszakról, művészettörténeti előadások Jézusról, előadás az űrkutatásról és az autoimmun betegségekről várják márciusban a Kultúrkúriába látogatókat.

HOLNAP KEZDŐDIK A 4. MAGYAR FILMHÉT Vasárnap a Filmhét FB-oldalán jelentik be az idei Magyar Filmdíj-jelölteket

Szabó István tiszteletére, Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével nyílik meg hivatalosan a 4. Magyar Filmhét. Az Oscar-díjas magyar rendezőt a Bizalom operatőre, Koltai Lajos köszönti majd. A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával létrejött 4. Magyar Filmhét holnap nyitja meg kapuit a közönség előtt. Február 8-11. között a Corvin moziban 150 film pereg majd, melyekre a közönség kedvezményes 500 Ft-on válthat jegyet. Vasárnap a Filmhét FB-oldalán Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Egyesület elnöke jelenti be az idei Magyar Filmdíj-jelölteket. A március 11-i hivatalos gáláig több vidéki városban vetítik majd a filmeket.

A Szent Efrém Férfikar a sérült gyerekekből álló Parafónia Zenekart látja vendégül

Vivaldi és Brahms egy-egy műve,  többek között ősi arab dal, latin nyelvű, ó-római, középkori görög-bizánci, szláv és magyar nyelvű karácsonyi énekek, szárd bölcsődal, ukrán és görög nyelvű újévköszöntők csendülnek majd fel január 6-án, szombaton 19.30-kor a Szent Efrém Férfikar immár hetedik Orientale lumen sorozatának ortodox karácsonyi nyitókoncertjén. Új helyszínen, Pest legősibb templomában, a csodálatosan felújított Belvárosi Főplébániatemplomban várja a közönséget a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett vokális együttes, ahol a sérült gyerekekből álló Parafónia Zenekarral együtt adnak koncertet.

Szilveszteri magyar honi és külországbéli ösmeretek, gasztrobabonák

E szép és mulatságos szokásoknak többnyire régi paraszti gyökereik vannak. Nagy jelentősége van az év utolsó napjának és az újév első napjának, mert ezek határozzák meg azt, hogy a következő évben milyen lesz a sorsunk, milyen lesz a termés a földeken. Magyar honi és külországbéli ösmeretek

Szilveszteri szikrák – év végi vidámságos elegyek-belegyek I.

Miért sütünk szilveszterkor malacot? Miért kell lencsét enni újév napján? A szilveszteri és újévi szokások közös célja eredendően az, hogy a következő évre egészséget, bőséget, boldogságot és szerencsét varázsoljanak.

Recirquel Újcirkusz Társulat: A Meztelen Bohóc

Fesztivál Színház, január 3.

Dobogókő: a világ erősítő-összekötő energiaközpontja

Az ősi tudomány, az ezotéria világának megértéséhez föl kell fognunk: a világ megértéséhez kevés a földi, anyagelvű gondolkodásmód. Ennél a világ több és mi is többek vagyunk. 

Cymbidium, a Himalája királynője az Őszi Orchidea és Bromélia Kiállítás és Vásáron

A Magyar Orchidea Társaság november 9. és 12. között ismét megrendezi nagysikerű őszi Orchidea és Bromélia Kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Wellness a léleknek

Az őszi időszakban a szokásosnál is fontosabb, hogy találjunk valamit, ami a szürke hétköznapokban segít szellemileg és lelkileg feltöltődni.

La Contessa Kastélyhotel – elegancia, kényelem, romantika történelmi köntösben

A La Contessa Kastélyhotel, Szilvásváradon található, Egertől 25 km-re. A Kastélyhotel, mely Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka, a rég letűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja 80 kétágyas szobájával és 650 m²-es wellness részlegével. 

80 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Európa egyik legkedveltebb kulturális színtere

Fennállásának és működésének 80. évfordulóját ünnepeli 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A Szabad Tér Színház újfajta közösségi eseményekkel és minden eddiginél különlegesebb programsorozattal készül. Az ünnepi évad során ingyenes közösségi eseményekkel és szuperprodukciókkal várják a közönséget, mottójuk: „Ajándék Budapestnek! 

Fehér Szarvas - az Udvari Kamaraszínház előadása

A történelmi dráma - Zilahy Lajos A fehér szarvas című művének átirata, Andrási Attila tolla nyomán.Előadás a Kulturkúriában:október 11. szerda 19:00.

ELKÉSZÜLT AZ AURORA BOREALIS – ÉSZAKI FÉNY ELŐZETESE

Mészáros Márta legújabb, immár 26. alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével szeptember 25-én 19 órakor premier előtt látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A vetítés után a közönség beszélgethet a film rendezőjével. Elkészült a film előzetese is.

 

Nyeregbe, magyarok! Ki viszi haza az Arany Sarkantyút és a vándorszablyát?

Idén szeptember 15–17. fő kérdése: ki lesz a győztes ló és lovasa, s persze az benevező önkormányzatok, határon túli közösségek, amelyek közül valakinek a Nemzeti Vágta (az 1840-es évekből való huszárszablya) vándorszablyája lóg az oldalán s ötmillió forint fődíj lapul majd a lódingjában! 

Nagy Budai Sörfesztivál a Bikás Parkban

Kedves Olvtársaink, Hidegkúti KILÁTÓ-híveink! Egy csodás hétvége csalogat Mindannyiunkat a szomszédunkban. 2017-09-01, 12:00 – 09-03, 22:00 között a 1119 Budapest, Tétényi út 63-ban. Belépő/Részvételi díj: 0 Ft.