Szenvedélyünk Tusványos: fontos versenybe nevezett Magyarország

Elindult az európai jövőképek éles versenye, amelyre "Magyarország is bejelentkezik", szövetséget építve a nemzetek Európájáért. 

Jelentés Tündérországból

Benedek Elek, a csodás Elek apó nevezte Tündérországnak Székelyföldet, Erdély különleges magyar drágakövét.

 

Honvédelmi Sportszövetség: Fegyvert s vitézt éneklek

Gróf Zrínyi Miklós hadi író, hadvezér és költő sorát idézve nem feledhetjük: sosem lehettünk meg erős hadsereg (törvény, pénz, tudás) nélkül! 

Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt… - hétköznapi hazaszeretetünk

Amikor fölvetettük, t. Olvtársaink írják meg, mi az a tíz dolog, amiért szeretnek ott élni, ahol éppen élnek, akkor elsősorban külföldi helyeket említődtek. Aztán kommentekben is többször fölvetődött, hogy miért ne lehetne ilyen posztot írni hazánkról, Magyarországról is, ami teljesen igaz. És akkor...

Afrika-szint és a magyar valóság

Azt sem tudtam, mi az az Amerika, mi az a nagykövetség. Csak azt érzékeltem, hogy nagyon kedvesek velünk...

Mikes Kelemen-i, Németh László-i levél a hochmecoló lélekkufárhoz

Eljövendett az idő, amikor minden, gondolkodásában független, érzéseiben humanista, világlátásában nemzeti és európai emberben fel kell vetődnie a kínos kérdésnek: szebb, jobb, igazabb, emberségesebb lesz-e világ, ha ... Folyt. kov. a klatty után!

Negyven éve érkezett vissza hazánkba a Szent Korona

Az a tárgyiasult princípium, amely teljes valójában megtestesíti a magyar nemzet létét, lelkiségét, küldetését, egyediségét. Amelynek keletkezése és sorsa épp oly talányos és hányatott, mint a nemzetnek, amely még mindig él a Kárpát-medencében. Nincs a világon még egy ilyen tárgyszerűségében megnyilvánuló misztikus akarat, mint a Szent Koronáé. 

Se hon, se védelem, csak felhőreszelés és PR-kormányzás

Ilyen szégyent hozni Zrínyi Miklósra és a dicső elődökre, ahogy a magyar (?) honvédelemmel elbántak a politikusok, úgy véljük közszolgálatilag, párját ritkító személyi és közösségi hiányosságokra vall...

 

Hetven év:a Felvidékről kitelepített magyarokra emlékezünk

Sokan élnek közülük köztünk ma is, akiket az antant által összetákolt, „demokratikus” műállamból, Cseh-szlovákiából erőszakkal elüldöztek, jócskán túllépve a nagyhatalmak által enhedélyezeett kvótát. A Felvidéken (Szlovákiában), a többi utódállamhoz hasonlóan ma is módszeresen zajlik a nyílt és rejtett üldözés, diszkrimináció. Ez lehetséges a mai Eu-ban?

 

Örök nemzeti cél: sokasodj, magyar! - 2018 a magyar családok éve lesz

Magyarszaporodási, demográfiai robbanást már a kezdetek óta hirdetnie, pártolnia kellett volna a felelős magyar országvezetésnek. Ha lett volna, legalább a végvári harcoktól, akkor nem települnek be annyian, és a nemzet önerőből megmentette volna hazáját. Így azonban a folyamatos fogyást korabeli migránsokkal oldották meg, akik nemzeti feltételek nélkül özönlöttek a csak gazdasági haszon mozgatta birtokosok, nemesek jóvoltából, akik kizárólag magukat tekintették a magyar nemzetnek. El is jutottak két Trianonig... Most a 3. fenyeget vészjóslóan...

 

Nem Budapest, Bukarest! Van mit tanulnunk!

Most, hogy gyakorlatilag minden este hatalmas tüntetések vannak Románia nagyvárosaiban, nagyon érdekes gondolatkísérletre adódik alkalom, elmerengve a román és a magyar néplélek közti különbségeken. Miközben sok esetben lesajnáljuk a keleti szomszédot, úgy tűnik, arrafelé sokkal egészségesebb a lakosság igazságérzete. A magyar társadalomnak, civil világnak immár Bukaresttől is van mit tanulnia.

Irgalom, szeretet Szent Ferenc erdélyi árvaházaiban

Erdély árvább, mint valaha, s a mongol, oszmán, osztrák dúlástól még árvább, s a legárvább 1920, Trianon óta és egyre inkább az. Nyilván a megszálló román kisantant hatalom félti a nagyantanttól kapott, majd féktelen rablási vágy, elnyomás, lassan százéves magyar-, s egyáltalán idegenüldözés színterévé változttatott elcsatolt magyar területeken. A nagyvilág hallgat. Most olyan ölelésekről szólunk, amihez nem fűződik semmiféle számítgatás...

 

Mennyből az angyal

Miért nincs emlékkápolnája (mint a Csendes éj-nek), honnan ered ez a megható, kedves dal? Szentmihályi Mihály (1789), Boconád, Erdélyi magyar folklórmühely, Kolozsvári Magyar Opera, Bartók Béla, Dohnányi Ernő… A többit megtudhatja, ha idekattint.

Közös büszkeségünk: Közép-Európa

A talán megújuló, egymásra és önmagára találó közép-európai országtömb és népesség egyetlen biztosan kivezető útja a mai válsághalmazból: egy új Monarchia.

Zázrivecz vagy Vona – mindegy. A lényeg, hogy magyar és keresztény!

A jobbikos pártelnök elleni folyamatos támadás egy valamit biztosan jelez: veszélyes ellenfelet látnak benne. Az is. Mármint a tekintetben, hogy személyes szentháromsága. keresztény, magyar – és tisztességes. A többi nem számít. Illetve nagyon is számít egy szemszögből: a sok hasonló „egyszerű” honfitársunkhoz hasonlóan minden közéleti szerepvállalónál alap kellene hogy legyen e hármas jelző!

Románia alátett a csíksomlyói búcsúnak

Az EU-tag Románia kulturális minisztériumának államtitkárán múlott, hogy az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Etiópiában ülésező testülete nem vette fel a védett szellemi kulturális örökségek listájára a csíksomlyói búcsút. Alexandru Oprean államtitkár meg is köszönte ezt a döntést...

MartFeszt: Színezd újra, avagy vég- és védvárunk az erkölcsünk, a kultúránk és az anyanyelvünk!

Emlékévek * Széchenyi-emléktábla és pálinka, a testnevelés ereje, XIX. szd-i csodák, fontos a Széchenyi-ismeret * az amerikai (TTIP) áfium (európai tömeges egészségrombolás, munkahely- és nemzet-felszámolás) ellen való orvosság * Súlyos európai baj: katasztrofális kilátásokat előre vetítő népesség-, erkölcs- és tudáscsökkenés, romboló izmusok, ideológiák * Elsőrangú kötelességünk csodálatos anyanyelvünk szeretete és védelme

Ledobták a láncot a Szatmár-Láncosban

Számvetés a történelmi múlttal. Beszélgetés egy megemlékező felirat kapcsán

E címmel rendeztek a Szatmári Híd Egyesület szervezésével Szatmárnémetiben tudományos tanácskozáson szakértők, történészek bevonásával tisztázták a „horthysta-fasiszta-magyar” fogalmak összekapcsolásának történelmi igazságalapját. Az ankétról az erdélyi informatia-zilei.ro is beszámolt („scris de Eva Laczko”) klasszikus közép-európai módon, ami a békés, jog- és értékalapú egymás mellett élést és együttműködést jelenti.

Jajkiáltás Kárpátaljáról – így lehet segíteni – számla- és telefonszám

A Kárpátalján kialakult helyzetről is tárgyalt kétnapos tavaszi ülésén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Budapesten. Segíthetünk! Bankszámlaszám: 12011148-00124534-00800007 (Kárpátalja megjelöléssel). Telefonos 500 ft-os adomány: tárcsázza a 1356-ot!

Röviden, velősen

Új év, román újdonságok, bár nem is új: Sebastian Cucu frissen kinevezett prefektus kezdeményezésére 2015. január elsejétől Kovászna megyében betiltották a gyászt. Miért? Klatty ide!

Magyar Szentesténk és hagyományaink

December 24-i napot régi magyar hagyományunkban karácsony böjtjének nevezték. Ehhez a naphoz különleges babonák kapcsolódtak, néhányuk talán máig él a vidéki településeinken. Sok ősi magyar szokásunk még a régi táltoshitünkben gyökerezik.

Erdélyi üzenet: új magyar államszerveződés: tudás- és munkaalapú, rend- és biztonság-, család- és kultúrapárti állam

Erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és "Mivel könnyen megtörténhet bármi, lehet, hogy eljön a mi időnk!"

EFOTT – Összefűzni a magyar felsőoktatást

A felsőoktatásról, a jogi képzésről, az autonómiáról szólt egyebek mellett Kövér László az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) a Miskolci Egyetemvárosban egy kötetlen beszélgetésen.

Magyarok kenyere - Kolozsvár és környékén is

Erdélyország fővárosa, Kolozsvár és környéke is bekapcsolódott a Magyarok kenyere programba, így az erdélyi városban is gyűjtenek búzát, amelynek lisztjéből megsütik a Magyarok kenyerét.

Rákóczi Szövetség: e nyáron több mint 1200 diák és tanár táborozik a szervezettel

A II. kerületi központú, nemrégiben Láng Zsolt polgármestert is kitüntetésben részesítő szervezet hagyományaihoz híven az idén nyáron is megrendezi táborait a Kárpát-medencei magyar diákoknak és tanároknak, a magyar-magyar kapcsolatok szolgálatában.

Csak a Kárpát-medencében van magyar jövő

A szociális és az egészségügyi szolgáltatások kibővítéséről szóló megállapodást kötött a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az együttműködés egyik legfontosabb célja a magyar emberek sorsának gondozása.

IV. Magyar Világtalálkozó – üzenete: jó magyarnak lenni! – mottója: „Határtalan összefogás értékeinkért”

Mint megírtuk, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott kulturális gálaműsorral megnyílt a IV. Magyar Világtalálkozó elnevezésű, nyolc napon át tartó rendezvénysorozat.

25 év: A Rákóczi Szövetség egyedülálló nemzetszolgálata

A negyedszázados, II. kerületű központú szervezetet levélben köszöntötte Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor kormányfő, beszédet mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes rámutatott: a magyar kormány számára stratégiai partner a szervezet. Az ünnepségen részt vett Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke. A jubileum alkalmából kitüntetettek volt – többek között – Mádl Dalma, a néhai Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye, Lévai Anikó miniszterelnökné asszony és Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

Rubik – 40: a kocka el lett vetve - kreativitásunk jelképe

Immár negyven éve történt Rubik Ernővel: a kocka el van vetve (alia iacta est). Azóta világhódító útját bejárta. S követte kreatív társa…

Kosztolányi Dezső szobrot avattak Szabadkán

Olyasmire készülünk, ami nagyon régen adatott meg a Kárpát-medencei magyarságnak: végre ismét közösen dönthetünk a nemzet jövőjéről – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Szabadkán, ahol leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát.

A lengyelek és a magyarok barátságáról

A két nép barátságát méltatta a magyar-lengyel barátság napja alkalmából tartott egri díszünnepségen Áder János köztársasági elnök és Bronislaw Komorowski lengyel államfő.


A székely közösség megfélemlítését célzó politikai ítélet, amely az össz-magyarságot mélyen sérti!

Európa? Milyen Európáról beszélünk, ahol egy történelmi fikció (ún. Románia _ a’ la Russia) egy ősi nemzetrész sorsát diktaturizálja? Néztek már tükörbe blak-vlach elvtársak? Nézett már tükörbe az EU, EB, ENSZ etc.? 1920 óta képtelenek rá...

 

Élesen fogalmaz Erdélyről és Trianonról egy román történész

Fontos kötet Lucian Boia bukaresti professzor műve, amely hazája nacionalista történelemszemléletét haladja meg, s még a román nemzeti ünnephez, az 1918-as erdélyi „egyesítési” népgyűléshez is kritikusan viszonyul. Szerinte Erdélyre nem volt történelmi joga Romániának.

 

„A világnak szüksége van Krisztusra”

A feltámadás örömhírét és a magunkba nézés fontosságát hirdetik a történelmi egyházak.Húsvéttól egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia. 

 

Közös állásfoglalás Erdély autonómiája ügyében

Közös állásfoglalást írt alá az autonómia-elképzelések összehangolásáról a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke hétfőn Kolozsváron. Két autonómiatervezet van a vlach-oláh-román parlament előtt.Idáig az áruló Antall-Jeszenszky-tandem el sem jutott, nekik csak alapszerződésekre futotta szerény képességeikből... A külhonba kényszerítetteket meg sem kérdezték...

Keleti járadékturizmus: hogyan kapnak ukrán nácik szülei magyar nyugdíjat?

"Most mondja meg: ledolgozik valaki egy életet, kap 50 ezret, aztán megjelenik itt valaki havonta, és hazavisz 140 ezret, úgy, hogy egy kapavágást nem csinált a téeszben ..." E pillanatban SMS érkezik a mobilszolgáltatótól. „Üdvözöljük Ukrajnában.”

 

X. Felvidéki Magyar Sziget – és Csattogó-völgyi Magyar Sziget tizenharmadszor!

„A Magyar Sziget, mint a kárpát-medencei magyarok legfontosabb találkozóhelye, mára fogalommá vált, és így vagy úgy mindenki, aki nemzetben gondolkodik, már hallott róla. Az évek során bebizonyosodott, hogy a legjobb reklám a szájhagyomány útja... Ennek köszönhető az, hogy évről évre találkozunk a sátrak között a régiekkel", akik büszkén mesélik, hogy milyen új barátaikat, családtagjaikat hozták el idén. Így nő a szigetlakók száma.” Tizedik születésnapját ünnepelte a hétvégén a Felvidéki Magyar Sziget. A XIII. Magyar Sziget (Duna-kanyar, Verőce, Csattogó-völgy) július 3-án kezdődő háromnapos csodáinak, kincseinek részletes ismertetése a cikk után olvasható.

 

A magyarság nem előidézője, hanem áldozata Trianonnak

Itt az ideje, hogy a szomszédjaink, Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet Trianonnak áldozata, nem pedig előidézője, és nem az elkövetője - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter június 4-én, szombaton Szarvason, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen.

 

Megvédenek – nem kéne inkább békén hagyni s élni hagyni?

Virágzik a menekültstátusz- és útlevélbiznisz – törvény, ellenőrzés, felelősség? Mindentől megvédik a hazánkat s polgárait, csak a biznisztől, mutyitól nem? Szerencsevadászok, konjunktúralovagok és álpróféták és bizniszbanditák átjáróháza lettünk? Hol a felelős, hatékony vezetés, a közjó szolgálata, a magyarok békéje, biztonsága, boldogulása?  k a biznisztől, mutyitól nem?

Céltalanul és hit nélkül nincs értelme...

De vajon mi lehet a probléma, hogy végül olyan kevesen értik, élik meg ennek az üzenetnek az erejét és fontosságát? Gyaníthatjuk, hogy a célokkal van a baj. Az alábbi eszmefutam ezekre próbál, ezúttal történelmi válaszokat keresni.

A tévé továbbra is totálgáz, kivéve a Macska-jajt

Karácsoyi kereszt vagy amit akartok? Avagy "Bunyó karácsonyig"? S egyéb válogatott konzumidiotizmusok. Erőlködik s verseng minden tévécsatorna, ám csupán kanálisok különböző változatokban. A néző bámul. Mint mindent. A politika is rossz lóra tesz vele, hiszen teljesen átalakul(t) a nyilvánosság-világ. de a stratégiai ágazatok köre is. Észrevette valaki?

Magyar karácsony

Őseinknél a Karácsony a Nap és Élet újjászületésének, a téli napfordulónak az ünnepe volt. Karácsony ősiségét bizonyítja, hogy volt Karácsonyunk már a keresztény századok előtt. Horváth Lajos Karácsony nevű személyek és települések című tanulmányát a Magyarságtudományi Értesítő 4. számában közöltük, most részletét hozzuk emlékeztetőnek, alátámasztásul.

Cigányútra fog menni a romakérdés Európa-szerte

Virágzik a nemzeti önteltség a sovinizmus, a szűklátókörűség az erőszak, az antihumanizmus, a Közép–Európa- és Kárpát-medencei összérdekek, benne a magyarság elleni önérdek. Tegnap a románok szapulták a magyarokat a választások kapcsán, most meg kemény üzenetet küldött a romáknak – Robert Fico. Holnap pedig…

November 9.: a korrupció elleni küzdelem napja

A régi szép (közmorálos) időkben a közjó, a közérdek elleni rákfenét jelentő rontásért (corruptio), megvesztegetésért súlyos büntetések, megtorlások jártak. A „fejlődés” következtében odáig jutottunk, hogy Ukrajnában (nem dicsőséges!) szobrot állítottak a korrupciónak, figyelmeztetvén e társadalmi „rákra”. S mi van nálunk? Következzék egy vázlat, egy válasz - hazai tükör: csupa kosz, korom...

„Történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk!”

Elképesztő erővel tért vissza a Nélküled – dunaszerdahelyi győzelem a MOL Aréna minapi avatásán. Az Ismerős Arcok magyar rockegyüttes stílusosan, gyönyörű himnusz-szerűen énekelte szemébe szlovák s magyar vezetőknek, hogy mi a lényeg... A teljes dalszöveget a cikk végén olvashatják. Katt ide!

Új időknek új szövetsége a Kárpátok alatt

Mi hiányzik az unióból? Mint a harangos viccben: ezeregy oka van annak, hogy nem harangoznak délben. Mondjon egyet? Nincs harang... Az unióból pedig eme harang az európai ember, emberség s annak minden csatolmánya, követelménye… A Brexit sok minden megvilágított… „Én vagyok a vak, aki látja, mi van…” Katt a cikkcímre, s megvilágosodik!

Egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel…

…amit megpróbálnak elsüllyeszteni különböző erők, ezért érdemes lenne komolyabban venni ezt a sorsközösséget - mondta az Országgyűlés elnöke a Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából.

Csaba királyfi székely nemzeti rockopera Csíksomlyón: hunok, székelyek, csángók…

A felsorolt nemzet- és népcsoportnevek: mind magyarok. Eleink és sors/kortársaink élükön Atilla nagyfejedelemmel, fiával, Csaba királyfival egyedülálló történelmünk állócsillagai, akikre éppúgy büszkéknek kell lennünk, mint a történelmünkre. Ideje lenne ezt fölismerni – és lelkünk-szellemünk, napjaink részévé tenni! Magyarnak lenni: vállalás, küldetés! Megmaradni, építkezni, őseinkhez méltónak lenni úgyszintén! Ez a szülőföld a mi földünk, a mi őseinknek a földje, és mi itt itthon vagyunk!”

Jó széllel argentin partra

Magyar-magyar találkozó: a nemzeti-történeti emlékezet erősítése, eszmecserék, hagyatékok…

Végre itt a kétnyelvűség reneszánsza

Felvidéken és Erdélyben is a civil kezdeményezések vették kezükbe az irányítást a kétnyelvűség terén. Matricák, plakátok, táblák és adatbázisok magyarul – egy élhetőbb kisebbségi létért.

Újra kell gondolni a Balassi Intézet működését

A hazai kulturális intézményekkel kötött stratégiai megállapodások, a külföldi magyar intézet- és vendégoktatói hálózat bővítése, a bürokrácia csökkentése is szerepel a Balassi Intézet (BI) élére december 1-jén kinevezett Hammerstein Judit fő céljai között.

Összmagyar esélyek nyílhatnak – határozott, következetes egységgel

A következő esztendőkben esély nyílhat arra, hogy alapvető nemzeti kérdésekben mindenekelőtt mindannyian magyarok legyünk, és csak másodsorban jobboldaliak, baloldaliak, konzervatívok vagy liberálisok.

125 év: A székely nép lelkét vizsgáló erdélyi magyar író

Ki ne látta volna az Emberek a havason vagy az Úz Bence c. filmremekeket, avagy olvasta a Mi az igazság Erdély esetében örökigaz tanulmányt? Bizony megérdemelne egy filmet a székely holokauszt, a madefalvi veszedelem is! Százhuszonöt éve született a Corvin-koszorúval és Magyar örökség-díjjal is elismert Nyirő József, a két világháború közötti erdélyi magyar irodalom egyik legnépszerűbb magyar szerzője. A székely apostol.

Csak egyetlen magyar ügy létezik!

Kövér László szerint nincs, és nem lehet többé határon túli és határon inneni magyar ügy. Az Országgyűlés elnöke az erdélyi Torockón a Duna Televízió Nonprofit Zrt. által létrehozott kulturális központ, a Duna-ház felavatásán mondott ünnepi beszédet.

Lezsák Sándor: fel kell mérni a trianoni békediktátum által elszakított területek magyar értékeit

Fontos feladatunk, hogy felmérjük a trianoni békediktátum által elszakított területek magyar értékeit - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a minap Jánoshalmán, A Hungarikumok, helyi értékek című rendezvényen.

Orbán Viktor ismét kiállt a kárpátaljai nemzettestvéreink önrendelkezése mellett

Újfent kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök. Az M1 Az este című műsorában – többek között – beszélt energiaellátásunkról, amely stabil, szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében s végül arról, hogy június 6-án hivatalba lép az új kormány.

KÁRPÁT-HAZA: Nemzetstratégiánkról – Szász Jenő elnök Budaligeten

„Egy ország van a lelkünk mélyén / más országgal nem határos / véren vett ez az ország / nagyon ködös, nagyon sáros…” Czegei Wass Albert sorsverse után Szász Jenőt, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnökét hallgatta meg, majd kérdések özönével árasztotta el a legaktívabbak között számon tartott pesthidegkúti polgári körök Buda-ligeti csapata.

Kárpátaljaiak nyilatkozata

Mi, az Ukrajnában élő őshonos magyar nemzetiségű lakosság által létrehozott civil szervezetek és történelmi egyházközösségek képviselői, aggodalommal figyeljük az országban zajló eseményeket. Az utóbbi időben Kárpátalján felfegyverzett radikális elemek jelentek meg... Aggasztó, hogy folytatódnak a magyarság elleni uszítások, és az ukrán médiában mind több, a történelmi tényeket meghamisító írás jelenik meg. A kialakult konfliktusok békés rendezését támogatjuk...

Hazakerültek az 1600 éves Seuso-kincsek!

Az év híre! Ha nem az évszázadé. Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Orbán Viktor, hogy a hétvégén hazakerült az általa a „magyarok családi ezüstjének” nevezett Seuso-kincs nevű római-kori ezüst leletegyüttes.

Kétszáz éve született Gábor Áron – Irodalmi pályázati felhívás

A legendás székelyek egyike, a híres ágyúöntő mester és hős emlékét számtalan irodalmi, képzőművészeti alkotás, nóta és köztér őrzi. Kerületünkben is. Eme emlékek sorát kívánja gyarapítani egy nagyszerű pályázat. Részleteit az alábbiakban közöljük. Kattinson a cikkcímre! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!