Thermál Panzió*** Mórahalom - Gondtalan pihenés egész évben!

Mórahalom központ-jában, közvetlenül a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő mellett egész évben várja Önöket a Thermál Panzió***!

Gréti Wellness & Gyógypanzió - Élje át, kóstolja meg, fedezze fel, töltődjön fel!

Ahogy elhagyja az ideérkező vendég a 11-es utat, kipakolja a csomagokat és megmássza a szobákhoz vezető legalább 70 lépcsőt máris egy teljesen új világba csöppen. A Duna és az erdő közelsége által teremtett kellemes klíma már az első lélegzetvételkor megtapasztalható. Leányfalu méltán kedvelt üdülőhely már több mint 150 éve.

 

Gyenesdiás a népszerű úticél

Gyenesdiás folyamatos fejlesztésekkel igyekszik megtartani rangos helyét a népszerű úticélok között

Téli Harmónia Móron!

Legyen a Vendégünk a Hétkúti Wellness Hotel és Lovasparkban!

FEBO – fesztivál határok nélkül!

Idén útjára indul a FEBO fesztivál! Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló fesztiválsorozat ingyenes kulturális programokon keresztül erősíti a szlovák-magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a régiók közti partnerkapcsolatot. Az igényes zenei koncertekre épülő eseménysorozat állomásai: Eger, Mosonmagyaróvár, Nagymaros, Kisvárda, Dunaszerdahely (Dunajská Streda), Nagymegyer (Velky Meder), Komárom (Komarno) és Für (Rúban).

Kezdje az Utazás kiállításon nyaralása tervezését!

Az Utazás kiállítás, hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléje, egy valódi színes forgatag, mely 2019 február 21-24. között eseménydús, aktív hétvégével várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Noszvaji ízig-vérig családbarát ékszerdoboz

Immáron hat esztendeje, hogy az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa gyermek- és bababarát wellness szálloda megnyitotta kapuit vendégei előtt a festői Noszvajon az egri borvidék szívében, az ország egyik legtisztább levegőjű településén. Éppen hat esztendeje, hogy gyermekkacaj tölti meg a szállodát, hogy animátorok színesítik a lurkók itt eltöltött napjait, hogy Páfrány, a hotel barátságos dinoszaurusza a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, és szerez örömet kicsiknek, és kicsit nagyobbaknak.

2017 legjobb kulturális úti céljai

Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” kereste: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyert.

Nyugat-Balaton, a szelíd szépségek hazája

Imádjuk a Balatont, a mi Balcsinkat, és hál’istennek, egyre inkább ismerjük és szeretjük látnivalókban gazdag, festői környékét is. Nyugati csücskét, a Nyugat-Balaton régiót, mely a „szelíd szépségek hazája”, nem először próbáltuk feltérképezni, de utunk végére érve, melyről Önöknek itt beszámolunk, már tudtuk, hogy most sem jutottunk e „gyöngyszem” nyújtotta élmények végére… 

Dunakanyar 2017: „Minden hónapban fesztivál!”

Páratlan természeti szépségének s a főváros közelségének köszönhetően a Dunakanyar kiemelt célpontja a belföldi turizmusnak. Ezt szem előtt tartva a turizmusban érdekelt dunakanyari városok hisznek az összefogásban. 

A világ legjobbjai között Erzsébetváros

Turisztikai bloggerek véleménye alapján állt össze a Travel Supermarket turisztikai oldal listája, amely a legizgalmasabb, legtrendibb helyeket sorolja föl. ide választták be a VII. kerületet, azaz  Erzsébetvárost.

Bhután - ahol boldogok az emberek

„A boldogság helyhez kötött” – állítja Bhután turisztikai szlogenje, és természetesen azt sugallja, hogy ez a hely nem más, mint Bhután. És mindehhez valami furcsa elnevezésű fejlesztési politika: a Bruttó Nemzeti Boldogság.

Töltse fel szervezetét a csodálatos Cegléden

A wellness hotelben eltöltött néhány nap áldásos hatásait csak az ismerheti igazán, aki már kipróbálta ezt a fajta pihenést.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál

Gyöngyös, szeptember 16-18-án szeretettel várja a város és a környék borászataival, pincészeteivel az odalátogatókat!

Héthatár: szlovéniai szépségek nyáron is, sorsközösség és „tejtestvériség” minden időben

Szépségekben, élményekben gazdag, nyugalmas, biztonságos, kellemes jelzők öveznek egy szlovéniai utazást. A pihenés, a kulturális élmények és az aktív nyaralás – ha úgy tetszik, autópályán elérhető – összes lehetőségét pár nap leforgása alatt is teljes mértékben kiaknázhatjuk szomszédunknál, ahol kicsiben kontinensünk összes különlegességét megismerhetjük. Ám ez…

Amade Chateau***** kastélyszálló a Csallóközben

Legyen Ön is a részese butique hotelunk privát, otthonos hangulatának. Adja át magát a pihenés és kikapcsolódás örömteli óráinak a kastélyszálló török fürdőjéne különleges keleti hangulatában... Kényeztesse érzékeit főszakácsuk ételkülönlegességeivel,vagy hangulatos cukrászdájuk édességkreációival.

Egymillió lépés Buda(pest) zöld gyűrűs tövében – rejtett kincsek nyomában

Milyen messzire menjünk, hogy különleges turisztikai és konyhaművészeti élményekkel töltekezzünk? Ezt korántsem a távolság határozza meg – ékes példája ennek a fővárostól félórányira lévő, megkapó Zsámbéki-medence és környéke, a Tétényi-fennsík, a Benta-patak völgye. Még egy bő hétvége is csupán ízelítőt adhat értékeikből. Ha nem hiszik, járjanak utána! Mint a magyar népmesékben…

A híres kunok világa: kisváros nagy szeretettel:Kisújszállás

Ha egy kun kvízt kéne kitölteni, kevesen köröznének Kisújszállás fölött, jóllehet, ez a Nagykunság szívében, Szolnok-Karcag között elhelyezkedő, alföldi közlekedési csomópontként, számottevő agrárvárosként jegyzett város egyike a legjelentősebb kun eredetű településeknek. Őrzi is ezeket a hagyományokat, melyek visszaköszönnek például Tájháza, a nemrég felújított Vigadója, a szabadtéri búboskemencével „fölszerelt” Nagykun Klubja, a fürdője és még nevében is a szállodája: Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Hotel Kumánia révén.

Turisztikai összefogás a Dunakanyarban

A Dunakanyar továbbra is a Budapest – Közép-Dunavidék Régió legfontosabb fogadóterülete Budapest után. A Dunakanyar turizmusa alapvetően továbbra is a belföldi vendégekre épül.

Új hullámokon Hajdúszoboszló és Hévíz

3+1 akcióval indul a fürdő szezon Kelet-Magyarország és Nyugat-Magyarország leglátogatottabb fürdővárosaiban Hajdúszoboszlón és Hévízen.

Megnyílt Makó első 4 csillagos szállodája, a Hotel Glorius

A szálló a település legismertebb turista célpontja, a Hagymatikum fürdőkomplexum szomszédságában található. Az 1920-as években az Arad-Csanád megyei takarékpénztárnak helyet adó épület átépítésére, bővítésére és felújítására a Nemzetgazdálkodási Minisztérium által kiírt üzleti célú szálláshelyek fejlesztésére szóló pályázat teremtette meg a lehetőséget.

Csupa egyediségből áll a Ráckevei Duna-ág szigetvilága

A „Nagy - Sziget”, azaz Csepel - sziget már őseink tetszését elnyerte, az Árpád-korban is központi helyet foglalt el. Noha napjainkban némelyeknek fősodorból félrehúzódónak tűnik, a fősodor maga a Duna. Hátha még kettő is jut belőle Csepel-szigetnek és környékének! S ha valaki „behajókázik” ide, bizony számtalan szépség, élmény ejti rabul.

Vendégváró városok gall földön

A bölcs és nagylelkű Természet éppen olyan egységbe, változatosságba szervezte Franciaországot, mint a Kárpát-medencét – mindkettő Európa is kicsiben. Érdemes egybevetnünk.

Gyógyulás, regenerálódás, kikapcsolódás: Termál Hotel Liget Érd-ben

Budapesttől 25 km-re található, az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő Termál Hotel Liget***, mely egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, és a kikapcsolódni vágyó családokat.

Velence Resort & Spa szálloda kapta a 100. „Q” táblát

Jubileumi táblaavatás a Magyar Turizmus Minőségi Díj életében.

 

 

Buena Cuba Social Club: emberarcú közelképek

Cuba libre, Cuba libro a Magnanától a Miradorig: ha nem élted át, alig láttál valamit…

Vác, a legek városa…

Felejthetetlen élménnyel gazdagodik az a budapesti polgár, aki kilátogat, akár egy napra is A „Dunakanyar szívébe”, Vácra.  Különleges gyűjteményeket, eredeti, egyedülálló kiállításokat tekinthet meg!

Még mindig Franciaországra kíváncsi a legtöbb turista

Tavaly körülbelül 83 millió külföldi turista kereste fel Franciaországot, amely továbbra is a világ elsőszámú turisztikai célpontja. Pompázatos kastélyok, hívogató síparadicsomok, fényűző tengerparti városkák hona. Az Evian és a csiga hazájában megtalálhatunk mindent, ami divatos és itt mosolyog ránk Mona Lisa. Íme Franciaország!

Nagyegyháza, Sajtmustra, Hangistálló: három az egyben

Honlapunkon már hírt adtunk az 1. Magyar Sajtmustra eseményeiről, olvashatták a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete elnökének, Kovács Lászlónak szavait is, de ez a nap és eseményei megérnek (még) egy "misét", ezért a személyes benyomásokat is szeretnénk megosztani Önökkel.

Dabas és környéke: kúriák, természeti ritkaságok, hungarikumok…

Értékek, csodák várnak vidéken. E felfedezések pártolója, szervezője a „napraforgós” FATOSZ, nemzeti értékeinké pedig a Nemzeti Értéktár, a Hungarikum Bizottság itthon, a Kárpát-medencében.


Kalandozás a Hírös Városban

Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét, a fővárostól alig egy órára, több szempontból is ideális úti cél az idei nyáron. A települést az évszázados hagyományok, erős kulturális gyökerek, az újonnan alakult egyetem és a gazdasági biztonság formálják egyre vonzóbbá. 

Hotel Narád & Park**** Mátraszentimre - Természet csúcsra járatva!

A négycsillagos Hotel Narád & Park a Mátra egyik legcsodálatosabb pontján, Mátraszentimrén várja Vendégeit.  A hotel 810 méteres magasságban, gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el. Budapesttől alig egy órányi autóútra, kicsiny országunk legizgalmasabb térségében, minden évszakban igazi élményekkel várjuk Önöket.

Termál Hotel Vesta – új, természetközeli szálloda félórányira Budapesttől!

Legyen szó pihenésről, aktív szabadidő eltöltéséről, üzleti útról vagy céges rendezvényről, a 2020. augusztusában nyitott szálloda a fővárostól 30 percre ideális választás!

Familypark: szórakozás az egész családnak!

A nyugalmas és napsütötte Burgenland lármás és izgalmas is tud lenni, főleg, ha ellátogatunk a St. Margarethenben található Familyparkba. Itt ugyanis minden sarkon új felfedeznivalók és feledhetetlen kalandok egész sora várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Április 4-én pedig kezdetét veszi a Familypark 52. szezonja!

Hotel*** Írottkő - Kőszeg gyöngyszeme

Kapcsolódjon ki és felejtse el a rohanó világot! Találjon rá újra a csendre és békére! Kőszeg a festői szépségű, barátságos kisváros felejthetetlen pihenést kínál Önnek.

Tavaszi zsongás a soproni Lövérekben

Valljuk csak be, az első tavaszi virágok és rügyek megjelenésével minden porcikánk a természetbe vágyik. Hogy belélegezzük azt a bizonyos tavaszillatú levegőt, hallgassuk a madarak eleven csiripelését, és örüljünk, hogy vége a télnek. 

Téli romantika a soproni Lövérekben

A soproni Lövérek kétségkívül az ország egyik legszebb és legismertebb kiránduló vidéke, a legendás Hotel Lövér pedig az erdő ölelésében maga az erdei wellness-paradicsom. Családi pihenésre és meghitt romantikázásra csábít, stresszoldásra és elvonulásra invitál, wellness kényeztetésre és életmódváltó léböjt vagy diétás kúrákra inspirál. 

Végre nyár – Végre Oxigén!

Gyerekkel utazni általában nem tartozik a stressztől mentes programok közé. Azonban mára már több hazai szállás szolgáltató is színesítette kínálatát, hogy igazi aktív családi pihenést nyújthasson vendégeinek. Minden szülő álma, hogy a legtöbbet és a legjobbat adja gyermekének, éppen ezért érdemes gondosan megválasztani, hogy mikor és hová időzítjük a kötelező és várva-várt nyári üdülésünket.

Budapesti Olimpia. Kell ez nekünk? Csőd kell nekünk?

Röviden: nem. Na jó, ez önmagában még kevés egy cikkhez, hosszabban kifejtjük az esetleges budapesti olimpia hatásait hazánkra és társadalmunkra nézve. Ezáltal talán több fejben világosság gyúl a valóságunkról, amely nem túl fényes. Csak a hajókürt szól, a motor miatt módfelett lassú a hajó, és nem akkor s arra fordul, amerre kellene. Legyünk ténytisztelők, józanok végre!

Magyar hal magyar esettel: minisztériumi túltenyészet és önünneplés

Herman Ottó forog a sírjában, és ha arra gondolunk, hogy ma már csak fejétől bűzlik a hal. Mert nincs önálló (minden más területtől, kolonctól, kontárságtól és génkezeléstől mentes) mezőgazdasági minisztérium, nincs kézzelfogható, igazi agár-érdekvédelem és nincs jelentőségéhez mérten kiemelt támogatás, akkor…

A legjobb téli üdülés Szlovéniában, Kranjska Gorán

A három ország – Szlovénia, Ausztria és Olaszország – találkozásánál elhelyezkedő város és régió népszerű üdülőhely, klimatikus gyógyhely és téli sportközpont. A Júliai-Alpok által határolt térség a páratlan panoráma mellett rengeteg lehetőséget kínál mind az aktív kikapcsolódást, mind a pihenést kereső vendégek számára.

Nyaralás: ne válasszunk all-inclusive szállodát?

A teljes ellátású (all-inclusive) nyaralás korlátlan étel- és italfogyasztással az utazók paradicsomának tűnhet, de ha az egészségünk szempontjából nézzük, akkor valójában inkább rémálom.

Csak egy ugrásnyira vár a ceglédi és környékbeli élmény-nyár

Hol van Budapesthez legközelebb lecsó-, bor- és laskafesztivál? Hol van hazánk első váltócsúszkás új barokk orgonája és leghosszabb amatőr gokart pályája? Hová indulna, ha kíváncsisága egy – dobosgálát is produkáló – dobmúzeumba hajtaná? Vagy arra a tájegységre, ahol csábító borok teremnek? De ha köztük Ezerjó, akkor dukál mellé ezer finom falat a Kék Narancs Vendéglőtől s Panziótól az Anikón, az Aranyhomokon, a Nádason át a Székelykapu Apartmanig; mindezek előtt s után pedig felüdülhetünk az Aquacentrumban, gyógy- és strandfürdőzésen, nemde?

Gyógyító víz – a harkányi „csoda”

A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

„Ahol a falak mesélni tudnak…”

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége második alkalommal rendezte meg 2016 áprilisának végén a „Kastélyszálloda Fórum” című szakmai napját St. George Residence & Hotelben. A rendezvény legfőbb célja, hogy különböző hasznosítási modelleken keresztül valós képet adjon a jelenlegi „kastély-helyzetről” Magyarországon.

Zsanett Hotel, a családbarát szálloda - családias légkörben, immáron 25 éve

Zsanett Hotel. Nem Janette. Nem Jeanett. Egyszerűen így: Zsanett Hotel- Balatonkeresztúron, a Keszthelyi-öböltől délre, a Nyugati-övcsatorna mentén, ahol Somogy és Zala világa találkozik, közvetlenül a Tó partján.

Téli fürdőtúra, természeti és gasztrokalandokkal Irány Észak-Alföld!

Ugye, egyetértenek azzal, hogy minden élménnyel többek leszünk? De ezt hogyan érhetjük el? Nem kell végtelenített bankszámla, töméntelen pénz. Erről a gondolatösvényről rögtön váltsunk át egy jól szervezett észak-alföldi (hajdúsági, nyírségi, beregi) utazásra!

Immár 22.alkalommal várják a jelentkezőket

A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye,amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel.

2014 újabb rekordév volt a turizmusban

A turizmus meghatározó szerepet tölt be a magyar nemzetgazdaságban, a bruttó hazai termék (GDP) csaknem 9 százalékát adja. Az ágazat foglalkoztatja a munkavállalók több mint 11 százalékát.

Zalai „Öko-Rally”

„Hagyomány és innováció” – A helyi termékekre építő turizmusfejlesztés

Egy táj, egy íz, egy érzés: megnyílt a Palóc Sajtút első állomása Szentén

Fesztivállal ünnepli Szente falu népe és vendégeik, hogy a Palóc Sajtút Szentei Sajtút-állomása 2014. aug. 10-én megnyílt. ...

Amire mindig emlékezni fog a család

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓÓÓ! Május végétől a gyerekek a jól ismert szójátékkal várják az izgalmakkal teli nyári szünidőt.

Selmecbánya: Ezüstváros – Sóskaváros, helyi históriás különlegességekkel

„...olvasó, ki még nem jártál e görbe országban, képzelj magadnak háromezer hegycsúcsot, ugyanannyi völgykatlant, egy tucat sziklát, mely sűrűn be van építve mindenféle alakú házakkal” – állapítja meg Mikszáth Kálmán, majd meghív ide: „Ha végigjárod e maga a természet által kikövezett várost, szíved csordultig megtelik humanisztikus érzelmekkel…”

Együttműködés a Kárpát-medencében

A falusi és agroturizmus országos szövetsége konferenciáján elfogadták a vidéki turisztikai összefogás regionális alapelveit.

Lengyelország várja magyar barátait !

2013 jelentős növekedést hozott a magyar turisták számában - tájékoztatott bennünket Bakonyi Erika igazgató, a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet nevében, - s reméljük, a 2014-es év még jobb lesz, és ismételten emelkedik a Lengyelországba látogató magyar turisták száma!

Erdélyi útirajz - Ugron Zsolnával, Lévai Anikóval

Népi mulatság egy eldugott, kalotaszegi faluban, amiben Ugron Zsolna,  Lévai Anikó, Barcsay Tamás is táncra perdül; arisztokraták jótékonysági báljának otthont adó, hatalmas kastély, melynek magyar urait visszasírják az öreg románok.

Vadonatúj wellness részleg, és hidegterápiás (krioterápia) kezelések a sárvári Hotel Bassiana****-ban!

A Sárvár régi római nevét viselő exkluzív, családias, négycsillagos szálloda páratlan környezetben, ...

Donovaly (Dóval) a magyarok kedvenc szlovákiai síparadicsoma!

"Az egyik legfontosabb, magyarok által látogatott szlovákiai üdülőhelynek a magyar a legfontosabb kliens" - így nyitotta meg Miroslav Dobrota marketing manager a november 14.-én megrendezett sajtótájékoztatót Donovalyról a Szlovák Intézetben.

 

 

 

Csillagösvényen Árpád és Rákóczi népének földjére

Tágasabban nézve Tündérkert (ősi, Kárpátok koszorúzta hazánk) rózsakertjébe mentünk a minap, Csillagösvényen, Csillagösvénnyel, vagyis a Posch Dániel alapította-vezette, a Kárpát-medencei magyarlakta tájakra irányuló zöld, falusi turizmust zászlajára tűző utazási irodával.

Közép-Európa wellnesz- és gyógykínálata - Sárvárott

Kontinensünk e szegletének legnagyobb szabadidős jól-léti és gyógyfürdőzési vására, az V. SPA-CE 2013-t Sárvárott rendezték meg – először Szlovénia határain túl!